2014. október 18., szombat

Újra a klubok főszerepben: Hellas Verona-Milan beharangozó

 A válogatott szünetet követően ismét a kluboké a főszerep. Szerencsére viszonylag épségben megérkeztek a játékosok a nemzeti csapatnál történő fellépés után, bár Bonaventura összeszedett egy kisebb combsérülést, ami miatt a Conte érában még várat magára az első válogatott meccse. Mivel Ménez sem egészséges, míg De Jong kisárgázódott, ezért Pippónak át kell alakítania kicsit a kezdőt, de a győzelem így sem lehetetlen. 



Kezdjük szépen a problémákkal. Ménez szinte minden meccs előtt összeszed valami kisebb nyavalyát, ami miatt kérdéses a játéka. Most sincs ez másként, a combjával bajlódik, de jót tett neki az egy hetes pihenő, ugyanis valószínűleg a kispadon így is ott lehet. Hasonló a helyzete Bonaventurának is, akinek a jó teljesítményére Conte is felfigyelt, de csak azért, hogy az első válogatott edzésen meg is sérüljön. Nem jött ez most össze, de ha Jack folytatja ezt a jó teljesítményt, akkor előbb vagy utóbb meglesz az a válogatott meccs Conte alatt is. Nagyobb problémának érzem De Jong kiesését, mivel neki nem igazán van cseréje. Persze Ménez kiesése sem jó, de őt El Shaarawy fogja pótolni, ami elég megnyugtató dolog. Ha teljesen egészséges lenne Bonaventura, akkor nyugodtan mehetne Muntari középre, viszont így Pippo valószínűleg Essienre voksol majd, ami nem sok bizakodásra ad okot. Bármekkora klasszis is volt a ghánai, a Milanban még nem volt jó meccse, ami még aggasztóbb, hogy valószínűleg az utolsó igazán erős teljesítményére már maga sem emlékszik. Nyáron néhány meccset kapott ebben a szerepkörben, de a legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor tulajdonképpen gólpasszt adott az ellenfélnek. Holnap ekkora hibák nem férnek bele, tekintve, hogy a Hellas Verona éppen ezekre épít a támadások során. Persze nem szabad előre leírni Essient, talán 1-2 meccsre még képes felszívni magát, remélhetőleg a holnapi is egy ilyen lesz.

Essien játéka kulcsfontosságú lehet.

A Hellas Verona számomra idén is meglepetéscsapat, mivel a tavalyi keretből távozott két nagyon fontos játékos is, akiknek kulcsszerepük volt Luca Toni megjátszásában. Iturbe a Roma játékosa lett, érte elég szép pénzt kapott a Hellas, míg Romulo ezúttal a Juventus csapatánál szerepel kölcsönben. Egyelőre azonban pontosan annyi pontot gyűjtött a Hellas Verona, mint a Milan, ráadásul ők a kötelezőnek mondható győzelmeket megcsinálták, pontot az Atalanta és a Genoa ellen veszítettek, egyetlen vereségüket pedig a Roma ellen könyvelhették el. Eddig tehát kifogástalanul teljesítenek. Ebben nagy szerepe van a 32 éves, bombaformában védő Rafaelnek, aki jelenleg 7,85-ös átlagot kapott a whoscored-tól. Ezzel egyébként a portál szerint a legjobb formában védő kapus a ligában. (A Milan részéről ebben az összeállításban Honda és Ménez is szerepel.) A legveszélyesebb pontjuk azonban idén is Luca Toni lehet. Ugyan idén még nem indult be a szekér, csak egy gólt szerzett öt meccsen, de állandó veszélyt jelent a kiváló fejjátéka. Idén elméletben lesz emberünk a megállítására, hiszen Alex hasonlóan jól fejel, és fizikálisan is képes felvenni a 37 éves centerrel a versenyt. 

Erre az úriemberre kell elsősorban figyelni. Tavaly 20 gólig jutott, ebből 2 a Milan kapujába jutott.

Albertazzi, aki az előző két idényben a Hellas Veronánál szerepelt nagyon dicsérte a csapatszellemet. Szerinte Mandorlini nagyon egységes társasággá formálta a csapatot és mindenki egy emberként követi az utasításait. A jó légkörnek pedig ez az eredménye. Alapvetően a Hellas Veronától többet kell várni, mint az átlagos kiscsapatoktól, mert a stabil védekezés mellett, minden apró hibát büntetnek. Ebből pedig volt pár a szezon során. Ha csak annyit hibázik a hátsó alakzat, mint a Chievo ellen, akkor bizony nagyon nehéz dolga lesz a csapatnak. 

De nézzünk 1-2 pozitívumot is a Milan részéről. Először is a kapuba visszatérhet Diego Lopez, aki még a Parma ellen szedett össze igen kellemetlen sérülést. Bár Abbiati nem teljesített rosszul, a spanyol felépülése mindenképpen örömteli. Egészségesnek nyilvánították Saponarát és valószínűleg Van Ginkel is ott lehet a padon. A csatársorba pedig visszatérhet El Shaarawy. Utóbbiról még írnék pár sort. 

Visszatérhet a kezdőbe, de újra bizonyítania kell képességeit.

A Fáraónak nincs könnyű dolga, mert bármennyire is jó a munkakapcsolata Inzaghival a legutóbbi meccseken egyértelmű volt, hogy nem a kezdőcsapat tagja. Ha 4-3-3-ban játszik a csapat, akkor Honda és Ménez kiszoríthatatlan a szélekről, 4-2-3-1-ben pedig inkább Bonaventura játszik bal oldalon. Ez persze nem jelenti azt, hogy esélytelen a kezdőre El Shaarawy, azt azonban igen, hogy a formájának javulnia kell ha játszani szeretne. Bizonyítania kell tehát, hogy az a csodafélév, ami produkált 2012-ben nem csupán véletlen volt, hanem ott van benne a tehetség, hogy újra a gólkirályi címért lehessen harcban. A holnap délután erre remek alkalom lehet, ezeken a meccseken kell bizonyítania az edzői stábnak.

Gazzetta kezdő:

Hellas Verona (4-3-3): Rafael-Morasz-Marquez-Marques-Agostini,Hallfredsson-Tachcidisz-Ionita,-Jankovics-Toni-Gomez

Milan (4-3-3):Lopez-Abate-Rami-Alex-De Sciglio,Poli-Essien-Muntari,Honda-Torres-El Shaarawy.

A találkozó vasárnap 15 órakor kerül megrendezésre, valószínűleg a Sportklub segítségével jut el Magyarországra. Kevésbé szerencsés szurkolótársainknak természetesen lesznek streamek a Facebook-oldalainkon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése